Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Μακριά από την αλήθεια η ανακοίνωση του συνδυασμού ΝΑΥΜΑΧΗΑ


Με αφορμή όσα αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή του ο συνδυασμός ΝΑΥΜΑΧΗΑ, σχετικά με την παρουσία των δύο αντιδημάρχων στην περιοχή πλησίον του λατομείου, θέλουμε να τονίσουμε ότι το εν λόγω κείμενο δεν βρίθει μόνο ανακριβειών αλλά δυστυχώς επιχειρεί σκοπίμως να δημιουργήσει λαθεμένες εντυπώσεις εύκολες προς παρερμηνεία από κάθε λογής καλοθελητές, καθώς και να αφήσει αδιευκρίνιστα μερικά σημεία των συμβάντων θολώνοντας τα νερά.

Προς διευκρίνιση όλων αυτών σας ενημερώνουμε τα εξής.

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Σαλαμίνας λειτουργεί από το 2011 σε ενοικιαζόμενο μη περιφραγμένο χώρο και βρίσκεται 200 περίπου μέτρα πριν από την πύλη του λατομείου. Στο χώρο αυτό, τον παντελώς άσχετο με το χώρο του λατομείου ο οποίος είναι οριοθετημένος και φυλάσσεται, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Σπηλιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Μπερής, βρέθηκαν όπως συνηθίζουν να κάνουν κατά καιρούς, πραγματοποιώντας ξαφνικό έλεγχο διότι ως γνωστόν εκεί φυλάσσονται τα οχήματα του Δήμου. Σημειώνεται δε ότι οι δύο Αντιδήμαρχοι κατέφθασαν εκεί αφού είχαν φτάσει άλλοι πολιτευόμενοι και παρέμειναν στο χώρο το αμαξοστασίου.

Προκειμένου να αντιληφθούν οι συνδημότες μας το μέγεθος της προσπάθειας παρερμηνείας των συμβάντων, σας παραθέτουμε σχετικές αεροφωτογραφίες που προσδιορίζουν ακριβώς τις θέσεις του αμαξοστάσιού όπου έγινε η συνάντηση και του λατομικού χώρου καθώς και την απόσταση μεταξύ αυτών. Η αλήθεια των αεροφωτογραφιών και των αποστάσεων των δύο ανεξάρτητων χώρων αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους με ομιχλώδεις ανακοινώσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο προσπαθούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις. 

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι οι δύο αντιδήμαρχοι δεν έχουν και δεν θα μπορούσαν άλλωστε να έχουν ουδεμία ανάμειξη σε όσα συνέβησαν στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα ή αλλού. 

Όσο για τα ερωτήματα τα οποία η ανακοίνωση στο τέλος αναφέρει, σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος να αστυνομεύει για την λειτουργία του λατομείου και για την πώληση του κατασχεμένου υλικού, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο συντάκτη της ανακοίνωσης ένα απόσπασμα ανακοίνωσης της Άντιπεριφέρειας Νήσων, όπου αναφέρει ότι οι μόνοι υπεύθυνοι κατά νόμου είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και φυσικά για την αστυνόμευση, το Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας. 

Τέλος, με δεδομένα και γνωστά όλα αυτά σε όλους τους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ”, προς τι οι αιχμές κατά των Αντιδημάρχων και του Δήμου κατ’ επέκταση; Μήπως κάποιους βολεύει στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα που διεξάγουν να βρουν λύκο για το παραμύθι τους; Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε έκκληση για άλλη μια φορά ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού που να προάγει τη μεταξύ μας πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση. 

Κλείνοντας, θέλουμε να κάνουμε κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση ότι η συντονισμένη και ασταμάτητη προσπάθεια που κάνει η παρούσα Δημοτική Αρχή για να λύσει τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας και για να θέσει τις προϋποθέσεις για καλυτέρευση του τρόπου ζωής των συνδημοτών μας εργαζόμενη συνεχώς και κόντρα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τόσο για τη χώρα όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να σπιλωθεί και να εμποδιστεί με ανακρίβειες και στοχευμένες ανακοινώσεις. 
Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Σαλαμίνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου