Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Η μικροψυχία και η μικροπολιτική τα μόνα όπλα της κυρίας Νάννου


Με ιδιαίτερη θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση της κυρίας Νάννου με τίτλο «Κύριε Τσαβαρή, είναι ντροπή να εξαπατάς τον κόσμο !!» η οποία αναφέρεται στη μελλοντική σύνδεση της Σαλαμίνας με το φυσικό αέριο.

Για άλλη μια φορά η κυρία Νάννου απέναντι στα μεγάλα και σημαντικά θέματα του νησιού δεν μπορεί να ξεπεράσει τη μικροψυχία της, αφού αναμετρούμενη με σημαντικές, καθοριστικές αποφάσεις για το καλό του τόπου, βρίσκεται πολιτικά λιποβαρής

Φυσικά δεν μας εκπλήσσει καθόλου η αντίδρασή της αυτή, αφού ως γνωστόν κατά το παρελθόν επέδειξε την ίδια μικροψυχία και την ίδια μικροπολιτική αντίληψη μπροστά στις εντάξεις μεγάλων έργων του Δήμου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ- ΠΕΠ Αττικής). Αυτό όμως που μας θλίβει ιδιαίτερα είναι η αντίδρασή που είχε επιδείξει και τότε στη σημαντικότατη πολιτική πρωτοβουλία του Δήμου μας για την αδελφοποίηση με τη Σαλαμίνα των 23 πόλεων- κρατών (σημερινών Δήμων) που συμμετείχαν τότε στη Ναυμαχία, όπου για άλλη μια φορά είχε αρνηθεί να συμπορευτεί με το μέλλον και το όραμα, αποδεικνύοντάς μας περίτρανα με την άρνηση της ότι η κεφαλή και η σκέψη της είναι μονίμως στραμμένες προς το παρελθόν. 

Θα παραμείνουν δε αξέχαστες οι φράσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο το Σεπτέμβριο του 2011, όπου κατά τη συνεδρίαση και ενώ ανακοινώναμε στο σώμα την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων προϋπολογισμού ύψους 43.000.000 ευρώ η κυρία Νάννου μάς καθύβρισε λέγοντάς μας ότι πρέπει να ντρεπόμαστε γιατί τάχα κοροϊδεύουμε τους δημότες. Το ίδιο συνέβη και με τις εντάξεις έργων προϋπολογισμού ύψους 37.000.000 ευρώ στο ΠΕΠ Αττικής.

Αλήθεια, μετά την έναρξη των εν λόγω έργων, έχει το σθένος η κυρία Νάννου να ζητήσει συγγνώμη;

Βεβαίως αλησμόνητος θα μείνει ο χαρακτηρισμός της “Τύμβος του Μίχα” για τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων ,αλλά και ότι τα «Σαλαμίνια» είναι “κιτς εκδηλώσεις” , εκδηλώσεις βεβαίως στις οποίες λαμβάνουν μέρος ετησίως περίπου 30 πρέσβεις και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμος, εκδηλώσεις που πλέον αποτελούν το προοίμιο της μεγάλης ιστορικής πολιτιστικής διάκρισης της Σαλαμίνας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. 

Τέλος, η κυρία Νάννου θα πρέπει να γνωρίζει ότι προηγούνται οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και έπονται οι παρεμβάσεις για την υλοποίηση των έργων. Αυτό κάναμε κι εμείς με τη συνυπογραφή του σχετικού συμφωνητικού, όπου σαφέστατα αναφέρεται στην παράγραφο 3 ότι θα εκπονηθεί τεχνοοικονομική μελέτη για το βασικό σχεδιασμό των απαιτούμενων δικτύων για τη χορήγηση του φυσικού αερίου στη Σαλαμίνα, όπερ σημαίνει ότι μετά τον σχεδιασμό των δικτύων θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου από το ΔΕΣΦΑ που θα εκπονήσει το έργο για να συνδεθεί ηε Σαλαμίνα με την παροχή φυσικού αερίου.

Σας θυμίζουμε λοιπόν ότι το ίδιο συνέβη και για τα έργα που εντάξαμε, όπως ανωτέρω αναφέρουμε στο ΕΣΠΑ και στο ΠΕΠ Αττικής, προηγήθηκαν οι αποφάσεις και στη συνέχεια έγινε η υλοποίηση της κατασκευής των έργων. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή τη φορά η κυρία Νάννου θα το κατανοήσει, αφού ως γνωστόν η επανάληψη αποτελεί μήτηρ πάσης μαθήσεως. 

Μετά από όλα αυτά και εφόσον διαθέτει τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, αφού είναι βέβαιο ότι για άλλη μια φορά η σημερινή Δημοτική αρχή με σχέδιο και πρόγραμμα, με όραμα και αποτέλεσμα πετυχαίνει έναν- έναν τους στόχους της. 
Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Σαλαμίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου