Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Aπάντηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σαλαμίνας σχετικά με απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά κατά του Δημάρχου Σαλαμίνας


Σαλαμίνα: 3/2/2014

Απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου
σχετικά με απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά

Με σημερινή απόφασή του το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε ερήμην τον Δήμαρχο Σαλαμίνας σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για υποβάθμιση περιβάλλοντος και παράλληλα όρισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η νομιμότητα της κλήσεως του Δημάρχου που ερημοδικάστηκε, βάσιμα αμφισβητείται από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. 

Η καταδικαστική απόφαση ως προελέχθη αφορά υποβάθμιση περιβάλλοντος για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 29/4/2011, προφανέστατα δηλαδή για διαμορφωθείσες καταστάσεις που έλαβαν χώρα προ της αναλήψεως των καθηκόντων του την 1/1/2011 που ανέλαβε Δήμαρχος και για ένα τετράμηνο στις θέσεις Αγ. Αντώνιος, Κατσέλι, ΧΑΝ, κλπ

Συγκατηγορούμενοι με τον Δήμαρχο στην ίδια υπόθεση ήσαν δώδεκα (12) πρώην και νυν Δήμαρχοι των νησιών του Αργοσαρωνικού οι οποίοι και αθωώθηκαν αφού εξέθεσαν απλά και μόνο τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς και τις ιδιομορφίες στον τομέα συλλογής απορριμμάτων στα νησιά. Ισχυρισμούς παρόμοιους έχει αναπτύξει στα αρμόδια δικαστήρια ο Δήμος Σαλαμίνος σε σειρά υποθέσεων που υπερβαίνουν τις σαράντα (40) για τους τρεις (3) προηγούμενους Δημάρχους (Α. Μακρής, Ε. Αγαπίου, Σ. Σοφράς) και τους αρμοδίους αντιδημάρχους καθαριότητας ( Κ. Αγαπίου, Β. Αλαΐσκας, Γ. Αντωνίου) οι οποίοι έχουν γίνει δεκτοί από τα δικαστήρια και έχουν οδηγήσει σε αθωωτικές και μόνο αποφάσεις και καμία μέχρι σήμερα καταδικαστική. 

Αύριο κιόλας ο Δήμαρχος θα υποβάλλει έφεση και θα ζητήσει την άμεση εκδίκαση αυτής προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του διότι ως προελέχθη η απουσία τόσο του Δημάρχου όσο και των Νομικών του Συμβούλων οφείλεται σε επιδοθείσα κλήση της οποίας βάσιμα αμφισβητείται η νομιμότητα από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας και της οποίας ο Δήμαρχος ουδέποτε έλαβε γνώση.

Νομική Υπηρεσία 
Δήμου Σαλαμίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου