Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ρούλα Νάννου ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων
Αξιότιμε κύριε Κατσικάρη,
Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση και  κατασκευή από την Π.Ε.Νήσων του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στη Σαλαμίνα, ποσού ύψους 21.824.000 ευρώ.
Ένα έργο υποδομής που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και υποδηλώνει το αμέριστο ενδιαφέρον σας για το νησί μας.
  Η διευκρίνιση μάλιστα, μέσω του Δελτίου σας, ότι ο προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβάνει τόσο τις δαπάνες αρχαιολογίας όσο και το κόστος μετακίνησης των υφιστάμενων δικτύων, φανερώνει ότι πρόκειται για αξιόλογο από απόψεως τεχνικής και οικονομικής πληρότητας έργο.   
  Το χαμόγελο όμως πάγωσε στα χείλη μας όταν - προφανώς κατόπιν δικού σας αιτήματος - η Δημοτική Αρχή πήρε απόφαση (αρ. 224/2012 ΔΣ) να αναλάβει ο Δήμος οικονομικά και τεχνικά τη μετατόπιση των αγωγών σε ορισμένα σημεία του δικτύου αναρρόφησης, για την εξυπηρέτηση του έργου σας.
Κόστος που κατά την Δημ. Αρχή ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή εκτός του ότι προξενεί αλγεινή εντύπωση, δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για την πραγμάτωση του έργου και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα 3 ετών, διότι αν είναι να ζητήσετε και από τους άλλους φορείς (ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ,ΔΕΗ,CYTA,κ.ά.) να αναλάβουν οικονομικά και τεχνικά την μετακίνηση των δικών τους αγωγών, τότε πολύ φοβάμαι ότι το έργο σας δεν θα τελειώσει ποτέ.
       Κε Κατσικάρη, παραβλέποντας το γεγονός της συγκεκριμένης αναντιστοιχίας λόγων και έργων σας που δυστυχώς διαπιστώνεται με την πιο πάνω εξέλιξη, σας ζητώ να άρετε το αίτημα σας προς τη Δημοτική Αρχή για ανάληψη από το Δήμο κι εν τέλει από τους Δημότες του κόστους της μετατόπισης των αγωγών.
Κι αν είναι να το κάνετε το έργο, κάντε την προσφορά στο λαό της Σαλαμίνας ολοκληρωμένη, όχι λειψή.
Εξάλλου, τα 200 χιλιάρικα που ζητάτε από έναν υπερχρεωμένο Δήμο μπροστά στα 22 εκατομμύρια του προϋπολογισμού του έργου, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Να είσθε βέβαιος ότι η αποδοχή του αιτήματος μου, θα αποκαταστήσει πλήρως την όντως καλή εικόνα άσκησης καθηκόντων που ο κόσμος έχει σχηματίσει για σας.
                                                                                    Σαλαμίνα  27/9/2012
Με εκτίμηση
Ρούλα Νάννου
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης Δήμου Σαλαμίνας 

4 σχόλια:

 1. Στρατούλα έμαθα μόλις σήμερα ότι δείχνεις δεξιά και αριστερά μια επιταγή αύριο θα έρθω να μου την δείξεις και μένα φρόντισε να την έχεις…… ως αύριο φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν με απασχολεί εσύ τι μαθαίνεις και να σου πω κάτι χέστικα….. και μην με απειλής εμένα γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσύ βλάκα απαλλάσσεσαι λόγο βλακείας το αφεντικό σου όμως όχι άλλωστε ποιος ασχολείται με ένα μαμάκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έμαθα ότι μία κουφάλα με μερσεντές πάει και παίρνει συσήτειο, είναι αλήθια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή